Lupte îndârjite - Ucrainenii recuceresc o parte din orașul  Severodonețk

Lupte îndârjite - Ucrainenii recuceresc o parte din orașul  Severodonețk
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ucraina afirmă că a recucerit o parte a orașului industrial Severodonețk, principala țintă a ofensivei ruse în Donbas, și susține că poate menține pozițiile pentru două săptămâni, scrie Reuters, citând un oficial ucrainean.

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat vineri la televiziunea națională că trupele ucrainene au recucerit 20 la sută din teritoriul pe care îl pierduseră în Severodonețk.

Este „nerealist” ca orașul să cadă în urmăroarele două săptămâni, chiar dacă Rusia își întărește trupele din zonă, a mai adăugat el.

„Imediat ce vom avea destule arme cu rază lungă de acțiune din Occident, vom alunga artileria lor de pe pozițiile noastre. Și apoi, credeți-mă, infanteria rusă o s-o ia la fugă”, a afirmat Haidai, potrivit Reuters.

Afirmațiile sale privind recucerirea unor părți din oraș nu au putut fi verificate, însă reporterii Reuters, care au ajuns joi în Severodonețk, au putut confirmă că ucrainenii dețin încă părți din oraș.

Serhii Haidai a mai declarat că patru oameni au fost uciși în atacurile de sâmbătă din regiune, în orașul Hirsche, inclusiv o mamă și un copil.

Citit 652 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.